Published by: 0

Gus Hansen, 39, har sedan många år tillbaka varit en av de allra klarast lysande stjärnorna på pokerhimlen. Men något har gått fel. Det senaste halvåret har pokerproffset förlorat väldigt mycket pengar.

Gus Hansen berättar i en stor intervju om den senaste tidens helt makalösa förlustperiod. Efter att ha förlorat 45 miljoner sedan november börjar han tvivla på sig själv och om han verkligen är så bra som resultaten tidigare visat. Sömnen är inte alls vad den borde vara och det tär på Hansen.

Jag sover bättre efter en stor vinst än efter en stor förlust. Det är nog ingen hemlighet. Men ja, jag har förlorat mycket på sistone och det har varit frustrerande. Det känns som något fattas. Kanske är jag föråldrad. Tidigare brukade jag vara den största vinnaren i Omaha Hi/Lo men de senaste sex månaderna har jag varit den största förloraren. Så jag tänker, vad har hänt under den tiden? Jag vet att jag inte haft flyt, en har inte haft så mycket oflyt heller, säger Hansen.

Hansen är det stora affischnamnet för Full Tilt Poker tillsammans med Viktor ”Isildur1” Blom och har enligt hans statistik på sajten totalt 67 miljoner i förluster, enligt statistikbasen Highstakesdb.com. Hansen är sämst i världen just nu när det gäller spelet över nätet. Och det märks på den självrannsakan Hansen just nu går igenom.

Så jag började ifrågasätta mig själv. Jag tror att alla tävlingsspelare nån gång måste fråga sig själv ”Är jag föråldrad? Är jag rostig? Är jag inte tillräckligt bra längre?”. Det är frågorna jag ställer mig och som gör att jag inte kan sova på nätterna, fortsätter Hansen.

Dock finns trösten i Asien, närmare bestämt i Macau och de high-stakes spelen han daltagit i. Även om nätspelandet varit katastrofalt den senaste tiden har flytet funnits i Macau och Hansen planerar att fortsätta spelandet i det kinesiska spelparadiset.